Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Митники та прикордонники в онлайн-режимі обмінюватимуться інформацією про відсутність осіб в Україні менше доби

19 січня 2018, 15:45
351
0
Реклама

Станом на 15.01.2018 митницями ДФС було проадміністровано митних платежів по операціях із увезення фізичними особами товарів на митну територію України на суму 4,2 млн грн (за аналогічний період 2017 року - 3,3 млн грн). 

За цей період було лише 2 випадки, коли громадяни, які були відсутні в Україні менш ніж 24 год. або в'їжджали в Україну частіше ніж раз протягом 72 год., перетнули митний кордон України з товарами. 

З 01 січня 2018 року митниці мають бути забезпечені оперативною інформацією про перетин державного кордону громадянами в усіх пунктах пропуску через державний кордон. 

Обов'язок із надання інформації посадовими особами органів охорони державного кордону про громадян, які в'їжджають в Україну частіше ніж раз протягом однієї доби, установлено ст. 374 МКУ

Водночас нормативне врегулювання переміщення товарів фізичними особами, які були відсутні в Україні менш ніж 24 год. або які в'їжджають в Україну частіше одного разу протягом 72 год., МКУ не передбачено. 

Для законодавчого врегулювання виконання норм ПКУ необхідно найближчим часом унести відповідні зміни до МКУ. Тож, ДФС проведено нараду з Державною прикордонною службою України, де були розроблені механізми для оперативного вирішення ситуації. 

Так, було вирішено здійснювати обмін такою інформацією поетапно. 

Перший етап - перехідний період (до запровадження обміну інформацією в онлайн-режимі) запроваджується на місцевому рівні взаємодії, тобто здійснення відміток про інформацію в контрольних талонах. 

Другий етап - інформування щодо громадян, які перетинають митний кордон України, в онлайн-режимі. 

До того ж вирішено ДФС і ДПСУ доопрацювати власні програмні комплекси для забезпечення обміну інформацією в режимі онлайн строком до 15 лютого 2018 року. 

За даними ДФС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини