Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Монетизація субсидій відбуватиметься на рівні підприємств — надавачів послуг

22 січня 2018, 15:30
372
0
Реклама

19 січня набрав чинності наказ Міністерства фінансів від 04.01.2018 р. № 1 про затвердження Порядку проведення органами Казначейства розрахунків, передбачених пунктом 81 Порядку фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенцій з державного бюджету, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04 березня 2002 року № 256, та взаємодії учасників таких розрахунків.

Це перший етап реформування системи розрахунків за субсидіями - монетизація субсидій на рівні підприємств - надавачів послуг. Дал здійснюватиметься підготовка системи до запровадження монетизації субсидій на рівні домогосподарств.

Відповідний наказ Мінфіну затверджує форми реєстрів обсягів спожитих пільговою категорією населення пільг та субсидій на оплату енергоносіїв та наданих житлово-комунальних послуг. Це означає, що всі підприємства житлово-комунального господарства для отримання субвенції з держбюджету на надання пільг і житлових субсидій населенню вже мають можливість заповнювати ці реєстри.

Монетизація субсидій передбачає низку нововведень у розрахунках за субсидіями:

• перерахування Казначейством напряму без будь-яких протоколів;

• чіткі строки перерахування субвенції (до 24 числа);

• самостійний вибір постачальника енергоносіїв і житлово-комунальних послуг;

• перерахування коштів субвенції на пільги та субсидії в межах фактичних обсягів споживання послуг.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини