Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юрособа-єдинник не має працівників і припиняє діяльність: яку звітність подавати

23 січня 2018, 11:20
449
0
Реклама

Юрособа - платник єдиного податку 3-ї групи проінформувало про повне припинення господарської діяльності та про відсутність найманих працівників. У зв'язку із цим звернулася із запитом до ДФС за роз'ясненням щодо необхідності при цьому подавати податкову звітність із податків, платником яких вона є.

ГУ ДФС в Одеській області в ІПК від 12.01.2018 р. № 129/ІПК/15-32-12-04-18 пояснює таке.

Підпунктом «б» п. 176.2 ПКУ визначено: особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів, зобов'язані подавати в строки, установлені цим ПКУ для податкового кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку, до контролюючого органу за місцем свого розташування. Такий розрахунок подається лише в разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку податковим агентом протягом звітного періоду. Запровадження інших форм Звітності із зазначених питань не допускається.

Окрім того, юрособи - платники єдиного податку 3-ї групи, у яких протягом звітного періоду відсутні доходи, що підлягають обкладенню єдиним податком, але в попередніх звітних періодах цього ж року було отримано та задекларовано дохід, то за поточний звітний період платники мають знову задекларувати отриманий ними раніше дохід (без сплати єдиного податку).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини