Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Оновлено порядок обігу податкових векселів, що видаються до отримання нафтопродуктів і компонентів моторних палив

23 січня 2018, 16:00
354
0
Реклама

Кабміном затверджено Порядок випуску, обігу та погашення податкових векселів, які видаються до отримання або ввезення на митну територію України нафтопродуктів та/або речовин, що використовуються як компоненти моторних палив, для використання як сировини для виробництва у хімічній промисловості (постанова від 17.01.2018 р. № 21), далі - Порядок № 21.

По-перше, з метою забезпечення зручності в користуванні законодавством для суб'єктів господарювання шляхом прийняття відповідного документа об'єднано в єдиний нормативно-правовий акт питання, які раніше регулювались окремими постановами КМУ, - «Про затвердження Порядку випуску, обігу та погашення податкових векселів, авальованих банком, які видаються до отримання або ввезення на митну територію України нафтопродуктів з метою використання як сировини для виробництва у хімічній промисловості» (від 20.10.2011 р. № 1068) та «Про затвердження Порядку випуску, обігу та погашення податкових векселів, які видаються до отримання або ввезення на митну територію України речовин, що використовуються як компоненти моторних палив, для використання як сировини для виробництва в хімічній промисловості» (від 04.02.2013 р. № 69). З набранням чинності Порядком № 21 зазначені постанови втратять чинності.

Окрім того, зважаючи на тенденцію до систематичного внесення змін у ст. 229 ПКУ у частині зміни переліків підакцизних товарів, що використовуються як сировина у хімічній промисловості за нульовою ставкою акцизного податку, та приведення кодів згідно з УКТ ЗЕД у відповідність із МКУ, у Порядку № 21 не зазначаються переліки кодів згідно з УКТ ЗЕД нафтопродуктів та речовин, а вказано лише посилання на відповідні пункти ст. 229 ПКУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини