Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як змінилися правила ввезення громадянами товарів у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі

9 січня 2018, 15:00
748
0
Реклама

ГУ ДФС у м. Києві на своєму офіційному сайті роз'яснило, як із 01.01.2018 в Україні застосовують правила обкладення/звільнення від обкладення ПДВ операцій, пов'язаних з увезенням товарів у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі.

З нового року підпункт 196.1.18 ПКУ викладено в іншій редакції, а саме - не є об'єктом обкладення податком на додану вартість операції з увезення на митну територію України в ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі товарів (крім підакцизних товарів й особистих речей), сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент:

1000 євро - через пункти пропуску через державний кордон України, відкриті для повітряного сполучення;

500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг, - через інші, ніж відкриті для повітряного сполучення, пункти пропуску через державний кордон України, якщо така особа була відсутня в Україні понад 24 години і яка в'їжджає в Україну не частіше ніж раз протягом 72 годин;

50 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг, - через інші, ніж відкриті для повітряного сполучення, пункти пропуску через державний кордон України, якщо така особа була відсутня в Україні менш ніж 24 години або яка в'їжджає в Україну частіше ніж раз протягом 72 годин.

Якщо перша норма не виконується, то відповідна операція обкладається ПДВ, а базою оподаткування буде, як і раніше, частина їх сумарної фактурної вартості, яка перевищує еквівалент 1000 євро, з урахуванням мита, що підлягає сплаті (відповідно до пп. 191.2.2 ПКУ).

Водночас якщо дві останні норми не виконуються, то відповідна операція обкладається ПДВ, а базою оподаткування буде частина сумарної фактурної вартості таких товарів, яка перевищує еквівалент 50 євро, з урахуванням мита, що підлягає сплаті (відповідно до пп. 191.2.3 ПКУ).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини