Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці контролюватимуть податківців у процесі реєстрації податкових накладних в ЄРНН

13 жовтня 2018, 13:30
546
0
Реклама

Фіскали затвердили Порядок № 523, який визначає організаційні та процедурні засади діяльності Комісії ДФС, яка приймає рішення про реєстрацію ПН/РК в ЄРНН або відмову в такій реєстрації (далі - Комісія ДФС) та порядок її взаємодії зі структурними підрозділами ДФС та комісіями головних управлінь ДФС в областях, м. Києві та Офісу великих платників податків ДФС (далі - комісії регіонального рівня).

Комісія ДФС буде:

• аналізувати прийняті комісіями регіонального рівня рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРНН, рішень щодо врахування або неврахування таблиці даних платника ПДВ;

• приймати рішення про неврахування таблиці даних платника ПДВ відповідно до п. 36 Порядку від 21.02.2018 р. № 117;

• приймати рішення про врахування наданих пропозицій щодо удосконалення роботи автоматизованого моніторингу відповідності ПН/ РК критеріям оцінки ступеня ризиків та критеріїв ризиковості платника податку, критеріїв ризиковості здійснення операцій, показників, за якими визначається позитивна податкова історія платника податку.

Комісії регіонального рівня здійснюють:

• розгляд питань щодо внесення/виключення платників податку до (з) переліку ризикових платників податків згідно з пунктом 1.6 Критеріїв ризиковості платника податку;

розгляд наданої Комісією ДФС інформації по платниках з ознаками ризиковості в день її надходження, внесення таких платників податку до переліку ризикових платників податків, а в разі прийняття відповідного рішення - виключення платників податку з переліку ризикових платників податків.

Голова комісії регіонального рівня забезпечує надання Комісії ДФС письмових пояснень та матеріалів засідання такої комісії, що стали підставою для прийняття комісією регіонального рівня рішень. Головна ж Комісія може надавати регіональним комісіям завдання, які є першочерговими і обов'язковими для виконання у відповідності до вимог чинного законодавства.

Ось такий цікавий документ про те, як податківці контролюватимуть податківців. Відповідний наказ ДФС від 03.08.2018 р № 523 вже діє.

Акции БЗ, ИПС:

Читайте на цю тему в електронному виданні "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН":

"ПДВ: роз'яснюють податківці" BZ011077.LHT

"Про податкові накладні / розрахунки коригування й не тільки: погляд податківців"

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи "ЛІГА:ЗАКОН" скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини