Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Соцстрах про виявлення підроблених чи неправомірно виданих лікарняних

18 жовтня 2018, 17:00
450
0
Реклама

Застраховані особи зобов'язані надавати роботодавцю достовірні документи, на підставі яких призначається матеріальне забезпечення.

Сьогодні почастішали випадки виявлення фахівцями Фонду безпідставно виданих чи відверто підроблених лікарняних листків. У разі виникнення підозри щодо справжності листка непрацездатності, який працівник приніс для оплати, комісія може звертатися до управління або його відділень щодо перевірки правильності його видачі.

Фахівці Фонду проводять перевірки обґрунтованості видачі та правильності оформлення листків непрацездатності, як на запит роботодавця, так і під час перевірок стану організації експертизи тимчасової непрацездатності безпосередньо в закладах охорони здоров'я.

Володіючи фактами, які ставлять під сумнів справжність листка непрацездатності, комісія із соцстрахування може прийняти рішення щодо відмови в його оплаті. Свої висновки комісія оформлює протоколом, до якого можуть додаватися пояснення, довідки, інші матеріали, що свідчать про обґрунтованість прийнятого рішення.

Крім того комісії наділені повноваженнями перевіряти організацію медичного обслуговування застрахованих осіб лікувально-профілактичним закладом. Також дієвим може виявитися контроль перевірки дотримання режиму працівниками підприємства, визначеного лікарем на період їх тимчасової непрацездатності.

За даними Управління виконавчої дирекції Фонду соцстраху в Чернігівській області.

Читайте на цю тему в електронному виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН:

"Фонд соцстраху роз'яснив особливості заповнення заяви-розрахунку"

"Помилки в лікарняному листі: хто та як виправляє"

"Роботодавець не прийняв листок непрацездатності: де шукати захисту?"

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи "ЛІГА:ЗАКОН" скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини