Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 грудня відбудеться перерахунок пенсій

15 листопада 2018, 14:00
1695
0
Реклама

Офіційний сайт ПФУ повідомляє про те, що заступник Голови правління Пенсійного фонду України розповіла про перерахунки пенсій, які чекають на українців цього та наступного року.

З 1 грудня відбудеться перерахунок пенсій у зв'язку зі зміною прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Цього року такий перерахунок уже проводився: у зв'язку зі зміною прожиткового мінімуму у липні. З 1 грудня відбудеться чергове зростання прожиткового мінімуму із 1435 до 1497 грн.

Це підвищення торкнеться великої кількості людей, у складі пенсійної виплати яких є надбавки, доплати, підвищення, що базуються на розмірі прожиткового мінімуму. Цей перерахунок відбудеться для близько 8 млн. пенсіонерів, можливо, і більше. Для забезпечення виплати пенсій після грудневого перерахунку необхідно буде додатково спрямувати до 500 млн. грн.

З 1 січня 2019 р. військові отримають підвищення пенсії ще на 25%.

На підставі змін до законодавства, затверджених у жовтні 2017 р., у березні 2019 року буде проведено осучаснення пенсій. Очікується, що березневе підвищення пенсій складе 17% від суми пенсії, яку людина отримувала на момент перерахунку.

Акции БЗ, ИПС:

Про порядок обчислення пенсій і здійснення перерахунку, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Обчислення (перерахунок) пенсій".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини