Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Арештовано реєстраційний ліміт ПДВ більш ніж сотні підприємств

10 грудня 2018, 14:15
1116
0
Реклама

Ухвалою Печерського районного суду міста Києва (від 26.11.2018 р. у справі № 757/58462/18-к) накладено арешт на кошти - суми ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміт ПДВ) по більш ніж сотні суб'єктів господарювання.

Так, у межах зазначеної справи нині досліджуються обставини, які вказують на те, що службові особи ДФСУ та її територіальних підрозділів у період з березня по липень 2018 року здійснили умисні заходи, в результаті яких суб'єкти підприємницької діяльності - юридичні особи занизили податкові зобов'язання з ПДВ на суму, яка в 250 і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян, що є тяжкими наслідками.

Як зазначає сторона обвинувачення, є всі підстави вважати, що кошти - суми ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміту ПДВ) по ряду суб'єктів підприємницької діяльності, на які вказані платники мають право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, є предметом протиправної діяльності. Водночас є достатні підстави вважати, що зазначені суми ПДВ можуть бути використані для надання безпідставного податкового кредиту з ПДВ підприємствам реального сектору економіки, що призведе до їх втрати і унеможливить відшкодування шкоди державі та встановлення причетних до злочину осіб.

Детальніше читайте у матеріалі "Нова "схема" від фіскалів: арешт регліміту СЕА ПДВ" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини