Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінсоцполітики надало роз’яснення щодо застосування подвійних назв посад

14 грудня 2018, 16:00
641
0
Реклама

Мінсоцполітики надало деякі роз'яснення щодо застосування подвійних назв посад (лист від 19.10.2018 р. № 2599/0/101-17).

Так, відповідно до положень Національного класифікатора України ДК 003:2010 "Класифікатор професій", затвердженого наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 р. № 327 (далі - Класифікатор професій) не передбачено утворення розширених назв посад (об'єднання двох назв посад) через дефіс або з наведенням уточнень у дужках, крім тих, що передбачено у Класифікаторі професій.

Водночас подвійні назви посад, передбачені у Класифікаторі професій, поєднують в одній назві роботи дві (три) інших за умови їхньої подібності, суміжності та/або приналежності, як правило, до одного розділу Класифікатора професій, наприклад, заступник директора департаменту - начальник відділу (код 1229.1), заступник начальника управління - начальник відділу (код 1229.1), інженер-конструктор (код 2149.2), лікар-вірусолог (код 2225.2), провізор-аналітик (код 2224.2) тощо. У цьому випадку кодування подвійних назв посад здійснюється за першою складовою.

При застосуванні подвійної назви посади керівника структурного підрозділу через первинну складову назви визначається рівень та функції управління у структурі відповідної установи, а через другу - профільні (деталізовані) та спеціалізовані функції, пов'язані з діяльністю окремого структурного підрозділу.

Якщо працівник займає посаду, що має подвійну назву, посадовий оклад визначається за першою.

Звертаємо увагу роботодавців на матеріал "Класифікатор професій: відповідаємо на запитання із семінарів" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини