Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може єдинник III групи бути управителем майна

12 лютого 2018, 09:30
1115
0
Реклама

Підставою для взяття на облік договору управління майном є прийняття ДФС рішення про реєстрацію платником ПДВ управителя майна та отримання документів, визначених п. 4.7 розд. IV Порядку № 1588.

Крім цього, поняття "управитель майна" може розглядатися в контексті укладання договору послуг, згідно з яким надаються послуги з управління об'єктом нерухомості за певну винагороду. При цьому управитель майна за договором послуг не має права укладати договори від імені власника майна. Всі договори укладаються самим власником або його представником.

Отже, юридична особа - платник єдиного податку III групи має право бути управителем майна згідно з договором управління майном за умови дотримання вимог ПКУ (в частині взяття договору на облік, реєстрації управителя платником ПДВ та застосування ставки єдиного податку у розмірі 3 % доходу), або згідно з договором надання послуг з управління майном.

Доходом платника єдиного податку - юридичної особи є будь-який дохід (пп. 2 п. 292.1 ПКУ), отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п. 292.3 ПКУ.

Вся вигода та, при наявності, плата за управління майном, отримана вигодонабувачем в результаті операцій з цим майном, підлягає оподаткуванню єдиним податком.

У разі ж укладання Договору, відповідно до якого "управитель майна" надає послуги з управління майном та отримує за це винагороду, оподаткуванню єдиним податком підлягає дохід, отриманий як оплата за послуги з управління майном.

ІПК ДФС від 31.01.2018 р. № 374/6/99-99-12-02-03-15/ІПК

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини