Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як повідомити ДФС про отримання директором нового ЕЦП, якщо попередній продовжує діяти

13 лютого 2018, 12:30
587
0
Реклама

ДФС відповідаючи на запитання «Яким чином до закінчення строку чинності посиленого сертифіката електронного цифрового підпису (далі - ЕЦП) керівника платником податків (суб'єктом електронного документообігу) направляється до контролюючого органу повідомлення про надання інформації щодо ЕЦП керівника, отриманого в іншому акредитованому центрі сертифікації ключів (далі - АЦСК), ніж того АЦСК, ЕЦП якого була підписана заява про приєднання до договору про визнання електронних документів, та які ЕЦП будуть вважатися чинними?» зазначили наступне.

Платник податків до завершення строку чинності (або скасування) посиленого сертифіката підписувача (керівника) Заяви про приєднання до Договору (Re30827) повідомляє контролюючий орган (визначений відповідно до п. 5 р. ІІІ Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затверджений наказом Мінфіну від 06.06.2017 р. № 557, далі - Порядку) про підписувача (керівника), якому надається право підпису електронних документів (крім Заяви про приєднання до Договору) шляхом надання Повідомлення про надання інформації щодо електронного цифрового підпису.

Дія Договору та пов'язаних з ним Повідомлень припиняється за ініціативи підписувача Заяви про приєднання до Договору (керівника), поданої з дотриманням передбаченої п. 15 Порядку та у разі наявності однієї з підстав, визначених п. 14 розділу III Порядку, в тому числі за отриманням інформації від АЦСК про завершення строку чинності (або скасування) посиленого сертифіката керівника.

Підкатегорія 135.03 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини