Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як складати акцизні накладні, якщо пальне реалізується через декілька АЗС

13 лютого 2018, 14:30
447
0
Реклама

Суб'єкт господарювання, який реалізує пальне кінцевому споживачу має можливість складати акцизні накладні за щоденними підсумками операціями (якщо акцизні накладні не були складені на ці операції) окремо за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД.

Оскільки, відповідно до заяви про реєстрацію платником акцизного податку з реалізації пального через які здійснюється відпуск пального (чотири АЗС), не делеговано право щодо реєстрації акцизних накладних, то при складанні акцизної накладної за щоденним підсумком (абз. 3 п. 231.3 ПКУ), то підприємство має право включити до неї загальні обсяги реалізованого по всім пунктам відпуску пального окремо за кожним кодом товарної підкатегорії УКТ ЗЕД.

Про це йдеться в ІПК ГУ ДФС у Дніпропетровській області від 01.02.18 р. № 377/ІПК/04-36-40-02-25.

Також вказується: у разі забезпечення безперервного постачання пального, особа, яка реалізує пальне, може скласти для кожного отримувача пального зведені акцизні накладні за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД не пізніше останнього дня такого місяця на весь обсяг реалізованого пального протягом такого місяця (абз. 4 п. 231.3 ПКУ).

Особа - отримувач пального вважається такою, що отримує пальне безперервно, якщо їй надано можливість отримувати пальне в будь-яку годину доби та будь-який день місяця від особи, яка реалізує пальне, що підтверджується умовами укладеного між ними договору.

Тож зведені акцизні накладні можуть бути складені лише по відношенню до контрагентів, умови договорів з якими передбачають безперервне постачання пального.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини