Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як обчислювати декретні працівнику, якого переведено із реорганізованої (ліквідованої) державної установи

16 лютого 2018, 10:30
372
0
Реклама

ВСУ повідомлятиме суб'єктів владних повноважень про свої правові позиції, викладені у рішеннях, надсилаючи їм листи з відповідною інформацією. Такі листи також будуть розміщуватися на веб-сайті Суду. Про йдеться у повідомленні ВСУ.

Перший такий лист адресовано ДФС та Фонду соцстрахування про правовий висновок ВСУ у справі № 382/603/17 (справа про нарахування особі допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами).

У листі, зокрема, зазначається, що ВСУ сформував правовий висновок щодо застосування п. 25 Порядку № 1266.

У випадку ліквідації або реорганізації державної установи, під час якої працівника переведено до іншої державної установи (правонаступника), п. 25 Порядку № 1266 необхідно застосовувати з урахуванням того, що розрахунковий період, за який обчислюється середня заробітна плата для нарахування особі допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами, визначається за 12 календарних місяців за її останнім основним місцем роботи, яким є не лише установа, до якої переведено працівника, але й та установа, в якій вона працювала до ліквідації (реорганізації).

Нагадаємо: відповідно до ч. 5 ст. 13 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» висновки щодо застосування норм права, викладені у постановах ВСУ, є обов'язковими для всіх суб'єктів владних повноважень, які застосовують у своїй діяльності нормативно-правовий акт, що містить відповідну норму права.

Тож для запобігання порушенням прав людини ВСУ просить забезпечити обов'язкове врахування цього правового висновку під час застосування Порядку № 1266, довести його зміст до відома працівників.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини