Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Наближається граничний строк подання декларації для єдинників 4 групи

16 лютого 2018, 12:10
533
0
Реклама

Головне управління ДФС у Львівській області повідомляє, що відповідно до п.п. 298.8.1 ПКУ сільськогосподарські товаровиробники для переходу на спрощену систему оподаткування або щорічного підтвердження статусу платника єдиного податку подають до 20 лютого поточного року:

· загальну податкову декларацію з податку на поточний рік щодо всієї площі земельних ділянок, з яких справляється податок (сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ, багаторічних насаджень), та/або земель водного фонду внутрішніх водойм (озер, ставків та водосховищ);

· звітну податкову декларацію з податку на поточний рік окремо щодо кожної земельної ділянки;

· розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва;

· відомості (довідку) про наявність земельних ділянок.

Розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва є невід'ємною частиною податкової декларації.

Форма розрахунку частки сільськогосподарського товаровиробництва затверджена наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Розрахунку частки сільськогосподарського товаровиробництва» від 26.12.2011 р. № 772.

У 2018 році платникам єдиного податку IV групи потрібно подавати декларацію з єдиного податку за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 19.06.2015 р. № 578 із змінами, внесеними наказом Мінфіну від 17.03.2017 р. № 369.

Слід підкреслити, що юридична особа - платник єдиного податку подає розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва разом з податковою декларацією платника єдиного податку четвертої групи та довідкою про наявність земельних ділянок до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням та за місцем розташування земельних ділянок.

Індекс споживчих цін, що використовується для визначення величини коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень) та/або земель водного фонду (внутрішніх водойм, озер, ставків, водосховищ) для цілей оподаткування єдиним податком четвертої групи, застосовується із значенням 100 % не лише за 2015 рік, а і за 2017 рік (п. 5 підр. 8 розд. ХХ ПКУ).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини