Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зменшено частоту перевірок суб'єктів господарювання галузі електроенергетики

16 лютого 2018, 15:00
512
0
Реклама

Уряд удосконалив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та встановлюється періодичність проведення планових перевірок.

Постановою КМУ від 18.12.2017 р. № 1103 зменшено частоту проведення планових перевірок у 41 сфері державного нагляду (контролю).

Також скасовано 8 неактуальних актів Уряду у сферах господарської діяльності, які виведено з-під дії державного нагляду (контролю).

Планові заходи державного нагляду (контролю) за діяльністю суб'єктів господарювання здійснюються з такою періодичністю:

· з високим ступенем ризику - не частіше одного разу на два роки;

· із середнім ступенем ризику - не частіше одного разу на три роки;

· з незначним ступенем ризику - не частіше одного разу на п'ять років.

У разі коли за результатами планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) (за наявності) протягом останніх шести років для суб'єктів господарювання, які віднесені до середнього ступеня ризику, та протягом останніх десяти років для суб'єктів господарювання, які віднесені до незначного ступеня ризику, у суб'єкта господарювання не виявлено порушень вимог законодавства в галузі електроенергетики та/або сфері теплопостачання, наступний плановий захід державного нагляду (контролю) щодо такого суб'єкта господарювання здійснюється не раніше ніж через період часу, встановлений для відповідного ступеня ризику, збільшений в 1,5 раза.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини