Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Голова ДФС про нововведення в роботі «Єдиного вікна»

20 лютого 2018, 08:30
379
0
Реклама

ДФС на своєму офіційному сайті повідомляє про головні моменти зустрічі очільника ДФС Мирослава Продана з представниками Американської торговельної палати в Україні.

Відомо, що на сьогодні вже 89% митних оформлень товарів у режимі «експорт» здійснюється за принципом «єдиного вікна». У режимі «імпорт» ця кількість дещо менша та складає 69%.

«Платники податків можуть за допомогою відповідного програмного забезпечення в режимі он-лайн з телефону, планшету, чи іншого пристрою фактично здійснювати всі процеси митного оформлення не перебуваючи безпосередньо в пункті пропуску або на внутрішній митниці», - зазначив очільник ДФС.

Мирослав Продан також розповів, що документ, який вже подавався в інформаційну систему в сканованому вигляді, надавати не потрібно - варто лише вказати код, номер, дату документа та номер справи, до якої прикріплявся цей документ, і він буде доступним в інформаційній системі для відповідних контролюючих органів.

Крім того, запроваджено новий сервіс для декларантів - запит номеру справи в «єдиному вікні» для тих підприємств, які не отримали повідомлення про перетин кордону. Цей сервіс необхідно використовувати при ввезенні товарів морським або повітряним транспортом, а також при внутрішньому залізничному транзиті. Введено також і функцію подання заяви підприємством на здійснення митного оформлення за принципом «єдиного вікна» на основі декларації, яка ще не подавалася до митного оформлення, однак відомості про товари та транспортні засоби вже відомі.

Також ДФС доопрацювала розроблений спеціальний програмно-інформаційний комплекс, інтегрований в автоматизовану систему митного оформлення «Інспектор».

Очільник ДФС звернув увагу присутніх на найближчі плани фіскальної служби. Так, у відомстві розраховують на прийнятті вже у першій половині цього року законопроекту щодо впровадження інституту уповноваженого економічного оператора. Крім того, вже здійснено підключення до глобальної системи контролю за контейнерними перевезеннями. Вже буквально 1 березня буде запущена перша припортова група на Одеській митниці. Така ж група працюватиме в «Борисполі».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини