Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може ФОП-загальносистемник врахувати у витратах утримання автобетономішалки

21 лютого 2018, 13:00
350
0
Реклама

Підприємець-загальносистемник не має права включати до складу витрат, пов'язаних з провадженням його господарської діяльності, витрати на утримання основних засобів подвійного призначення, зокрема вантажних автомобілів спеціального призначення.

При державній реєстрації вантажних автомобілів у реєстраційних документах роблять відмітку щодо їх призначення згідно з документами виробника (вантажний автомобіль, причіп, напівпричіп з бортовою платформою відкритого або закритого типу, самоскид, цистерна, сідельний тягач, фургон, для аварійного ремонту, автокран, пожежний, автомобіль-мішалка, вишка розвідувальна чи бурова на автомобілі, для транспортування сміття та інших відходів, технічна допомога, автомобіль прибиральний, автомобіль-майстерня, радіологічна майстерня, автомобіль для пересувних телевізійних і звукових станцій тощо) (ч. 3 ст. 19 Закону № 2344).

Таким чином, автобетономішалка відноситься до транспортного засобу спеціального призначення, визначення якого наведено у ст. 1 Закону № 2344. У свою чергу транспортні засоби спеціального призначення за типом своєї конструкції (про що має бути зазначено у реєстраційних документах, технічному паспорті на такий транспортний засіб, тощо), включаються до категорії вантажних автомобілів.

ІПК ГУ ДФС у Харківській області від 13.02.2018 р. № 595/ІПК/20-40-13-11-11

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини