Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хто має право на податковий кредит при імпорті товару комісіонером

21 лютого 2018, 15:30
481
0
Реклама

Платник податків-комісіонер, що здійснює операції з імпорту нафтопродуктів, звернувся до контролерів за ІПК з питаннями щодо оподаткування ПДВ та акцизом.

За результатами розгляду звернення контролери повідомили, зокрема, таке (ІПК ДФС від 12.02.2018 № 569/6/99-99-15-03-02-15/ІПК).

1. Якщо згідно з договором комісії комісіонер за рахунок комітента придбаває у нерезидента підакцизні товари (нафтопродукти) та при їх розмитненні здійснює сплату ПДВ до бюджету, то право на віднесення суми ПДВ до податкового кредиту має лише власник таких товарів - КОМІТЕНТ на підставі митної декларації, в якій він має бути вказаний як одержувач (власник) товару.

Суми ПДВ, сплату яких до бюджету здійснив комісіонер за рахунок комітента, враховуються для комітента при обрахунку показників формули, визначеної п. 200 прим.1.3 ПКУ, відповідно до якої розраховується сума ПДВ, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні в ЄРПН.

2. При передачі (відпуску, відвантаження) пального від свого імені іншій особі на КОМІСІОНЕРА покладається обов'язок щодо складання і реєстрації в ЄРАН акцизної накладної. При цьому в акцизних накладних зазначаються основні реквізити комісіонера як особи, що реалізує пальне, та іншої особи як отримувача пального (якщо він є платником акцизного податку) або у відповідних рядках зазначається "Неплатник" та вноситься умовний код "1000000000".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини