Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Задекларували податковий кредит за податковою накладною з помилкою: подаємо уточнюючий розрахунок

23 лютого 2018, 10:45
459
0
Реклама

У декларації з ПДВ (у т.ч. у складі податкового кредиту) платником податку відображаються дані, зазначені в податкових накладних, які складені на підставі первинних (бухгалтерських) документів та відповідають їм. Якщо у податковій накладній зазначено помилкові коди УКТ ЗЕД (тобто коди УКТ ЗЕД не відповідають товарам, постачання яких фактично здійснювалося), суми ПДВ за такою податковою накладною не можуть бути віднесені до податкового кредиту.

Якщо таку податкову накладну з помилкою було включено до ПДВ-декларації за відповідний звітний період, то у такому разі платник ПДВ зобов'язаний подати уточнюючий розрахунок до відповідної декларації з ПДВ у зв'язку із самостійним виявленням помилок (включення до податкового кредиту сум ПДВ за податковими накладними, які містять помилки в кодах УКТ ЗЕД).

При цьому суми ПДВ, зазначені у розрахунках коригування до таких податкових накладних, можуть бути включені до податкового кредиту протягом терміну, передбаченого п. 198.6 ПКУ, або шляхом подання уточнюючого розрахунку до декларації з ПДВ за той звітний період, у якому у платника податку виникло право на податковий кредит за такими розрахунками коригування (у разі своєчасної реєстрації в ЄРПН - у періоді складання розрахунку коригування, у разі порушення терміну реєстрації в ЄРПН - у періоді його реєстрації в ЄРПН).

ІПК ДФСУ від 30.01.2018 р. № 343/6/99-99-15-03-02-15/ІПК

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини