Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Механізм монетизації субсидій удосконалено

23 лютого 2018, 16:00
449
0
Реклама

21 лютого на засіданні Уряду було прийнято рішення про удосконалення механізму монетизації субсидій, що був запроваджений в Україні з 1 січня 2018 року.

Схвалений документ удосконалює механізм перерахування субвенції з державного бюджету на оплату пільг та житлових субсидій. Це вирішує ті проблемні питання, які за результатами моніторингу роботи системи, що проводить Мінфін, виникали в учасників процесу з 1 січня цього року.

Постанова набирає чинності з дня її опублікування і застосовується з 1 січня 2018 року.

Згідно з прийнятим рішенням, тепер розрахунки за квартирну плату (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), управління багатоквартирним будинком, вивезення побутового сміття та рідких нечистот будуть здійснюватись на підставі інформації управлінь соцзахисту щодо нарахованих пільг та субсидій, але не вище фактичного споживання.

Кошти Казначейство буде перераховувати на рахунки в банківських установах.

Водночас для надавачів послуг із водопостачання і водовідведення передбачено можливість спрямування коштів на розрахунки за питну воду, придбану для централізованого постачання споживачам. А для надавачів послуг із централізованого теплопостачання передбачена можливість спрямування коштів на оплату купованої теплової енергії, питну воду та послуги з водопостачання, придбані для надання послуг із централізованого постачання гарячої води.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини