Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінилася номенклатура товарів, їх кількість або вартість: як скласти розрахунок коригування

6 лютого 2018, 11:00
631
0
Реклама

Якщо після складання та реєстрації в ЄРПН податкової накладної відбувається зміна номенклатури постачання товарів/послуг постачальник (продавець) у розрахунку коригування зі знаком «-» зазначає показники щодо товарів/послуг, номенклатура яких змінюється (анулюється). При цьому у графі 1 такого розрахунку коригування в обов'язковому порядку вказується № за порядком рядка податкової накладної, що коригується (номенклатура якого анулюється).

Для додання нової товарної позиції, якої не було у податковій накладній, яка коригується, в розрахунку коригування до такої податкової накладної зі знаком «+» в окремих рядках зазначаються показники номенклатури товарів/послуг, що додаються (нові товарні позиції). При цьому, у графі 1 такого розрахунку коригування таким новим товарним позиціям присвоюються нові чергові порядкові номери рядків, яких не було в податковій накладній, що коригується.

У графі 2 розрахунку коригування до податкової накладної у всіх рядках, які заповнюються у зв'язку із зміною номенклатури товарів/послуг, зазначається причина коригування - «зміна номенклатури».

У разі, якщо відбувається лише зміна кількісних або вартісних показників податкової накладної, без зміни безпосередньо номенклатури товарів/послуг, таке коригування здійснюється записом в одному рядку у розрахунку коригування до податкової накладної, у графі 1 якого відображається № за порядком рядка податкової накладної, що коригується, з урахуванням попередніх розрахунків коригування до такої податкової накладної (за їх наявності).

При цьому штрафні санкції за несвоєчасну реєстрацію розрахунку коригування в ЄРПН застосовуються у відповідності до ст. 120 прим.1 ПКУ.

ІПК ДФСУ від 01.02.2018 р. № 400/6/99-99-15-03-02-15/ІПК

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини