Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи анулюють ліцензію на відкриття розрахункового рахунку за кордоном, якщо гроші надходять як на депозит

6 лютого 2018, 15:00
441
0
Реклама

Податківці в одному із своїх роз'яснень надали відповідь на питання: які штрафні санкції застосовуються до резидентів за перерахування коштів на рахунок, який відкритий за межами України відповідно до ліцензії НБУ, яка була видана із зазначенням типу рахунка "розрахунковий", але фактично перерахування здійснювалися на "депозитний" рахунок?

Так, у разі порушення умов ліцензії або виявлення в документах, які були подані власником ліцензії недостовірної інформації НБУ має право анулювати ліцензію (п. 4.4 Положення про порядок видачі Національним банком України індивідуальних ліцензій на розміщення резидентами (юридичними та фізичними особами) валютних цінностей на рахунках за межами України, затверджене постановою Правління НБУ від 14.10.2004 р. № 485, далі - Положення № 485).

Відповідно до п. 7.1 Положення № 485 розміщення власником ліцензії валютних цінностей на рахунку та/або проведення через цей рахунок інших операцій без отримання ліцензії, та/або порушення вимог Положення № 485 тягне за собою відповідальність згідно із законодавством України.

Зокрема, згідно з п. 2 ст. 16 Декрету КМУ "Про систему валютного регулювання та валютного контролю" від 19.02.1993 № 15-93, за здійснення операцій з валютними цінностями, що потребують одержання ліцензій НБУ, без одержання індивідуальної ліцензії НБУ застосовується штраф у сумі, еквівалентній сумі зазначеної валюти, перерахованій у гривню за обмінним курсом НБУ на день здійснення таких операцій.

Підкатегорія 114.10 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини