Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як заповнити митну декларацію за наявності фінансової гарантії

8 лютого 2018, 09:30
490
0
Реклама

Особою, на яку покладається обов'язок із сплати митних платежів, є декларант (ч. 1 ст. 293 МКУ). Якщо декларування товарів здійснює особа, уповноважена на це декларантом, на таку особу покладається обов'язок із сплати митних платежів солідарно з декларантом.

При цьому особою, на яку покладається обов'язок із сплати митних платежів у разі заявлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення у митному режимі транзиту, є особа, яка надала зобов'язання щодо доставки цих товарів, транспортних засобів до призначеного органу доходів і зборів (п. 5 ч. 3 ст. 293 МКУ).

Фахівці Вінницької митниці ДФС зазначили, графа 9 МД заповнюється у разі надання фінансових гарантій відповідно до розд. Х МКУ. У графі зазначаються відомості про особу, яка надає таку гарантію. Якщо фінансова гарантія надається у вигляді документа, в графі додатково вчиняється запис: «Див. доп.», а в доповненні зазначаються відомості про особу, якій видана гарантія.

Таким чином, у графі 2 фінансові гарантії «Найменування декларанта, що отримав гарантію» повинні бути зазначені відомості про особу, яка є відповідальною за сплату митних платежів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини