Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДФС про нарахування ЄСВ на винагороду учням-практикантам

8 лютого 2018, 10:30
286
0
Реклама

Якщо дохід у вигляді зарплати, який виплачується студентам (учням) професійних училищ під час проходження виробничої практики не перевищує розміру мінімальної зарплати, сума ЄСВ розраховується як добуток розміру мінімальної зарплати та ставки ЄСВ, за умови відпрацювання всіх робочих днів звітного місяця.

Відповідну позицію озвучила ДФС в ІПК від 05.02.2018 р. № 456/6/99-99-13-02-03-15/ІПК.

ДФС відсилає до Порядку надання робочих місць для проходження учнями, слухачами професійно-технічних навчальних закладів виробничого навчання та виробничої практики, затвердженого постановою КМУ від 07.06.1999 р. № 992.

Відповідно до нього учні, слухачі підлягають соціальному та іншому страхуванню нарівні з відповідними працівниками підприємства.

Згідно з п. 17 цього Порядку за фактично виконаний обсяг робіт учнями, слухачами за період виробничого навчання та виробничої практики відповідно до виробничих завдань, підприємство нараховує їм зарплату згідно з установленими системами оплати праці за нормами, розцінками, ставками (окладами) з урахуванням коефіцієнтів, доплат і надбавок.

Платниками ЄСВ є роботодавці, зокрема, підприємства, установи, організації, інші юридичні особи, які використовують найману працю фізосіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами. Базою нарахування ЄСВ для роботодавців є сума нарахованої кожній застрахованій особі зарплати

Однак, як може нараховуватися зарплата особам із якими не укладено трудові договори? Схоже питання ДФС не надто цікавить. Проте воно цілком може виникнути у інспекторів праці.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини