Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Автоцивілку можна оформити онлайн

8 лютого 2018, 13:00
295
0
Реклама

Нацкомфінпослуг внесла зміни до Положення про особливості укладення договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Так, для укладення електронного договору власник ТЗ вносить відомості, необхідні для укладення такого договору, через інформаційно-телекомунікаційну систему (ІТС), що є заявою на страхування.

Страховик на підставі отриманої заяви формує пропозицію укласти такий договір у формі проекту страхового полісу. Проект реєструється в єдиній централізованій базі даних з обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних ТЗ. Страховик направляє пропозицію власнику транспортного засобу через ІТС, яка діє до закінчення доби, в якій було сформовано.

МТСБУ визначає перелік відомостей, необхідних для укладення договору, та публікує його на своєму сайті.

Власник ТЗ підтверджує прийняття пропозиції та підписує внутрішній електронний договір страхування через ІТС відповідно до законодавства, що регулює організаційно-правові засади діяльності у сфері електронної комерції.

Після цього страховик реєструє страховий поліс в єдиній базі даних та направляє власнику ТЗ підтвердження вчинення електронного правочину. Одночасно страховик надає в паперовій або електронній формі перелік його представників, уповноважених виконувати функцію з оброблення претензій в АР Крим, областях, містах Києві і Севастополі, спеціальний знак та бланк повідомлення про ДТП.

Відповідні зміни передбачено розпорядженням Нацкомфінпослуг від 31 серпня 2017 року № 3631, яке набрало чинності сьогодні, 7 лютого.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини