Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Переукладаємо договір оренди: чи нараховувати орендарю ПДВ-зобов’язання на поліпшення

8 лютого 2018, 15:30
308
0
Реклама

При передачі орендарем орендодавцю поліпшень об'єкта оренди на дату, визначену відповідно до п. 187.1 ПКУ, орендар повинен визначити податкові зобов'язання, скласти податкову накладну та зареєструвати її в ЄРПН.

Однак, по закінченню строку оренди (2 роки 11 місяців) орендодавець може укласти новий договір оренди з тим самим орендарем того ж приміщення і на тих самих умовах. Орендар продовжуватиме використовувати орендоване приміщення для здійснення господарської діяльності. При цьому відповідно до умов договору оренди по закінченню строку оренди приміщення буде передаватися за актом приймання-передачі, за яким поліпшення об'єкту оренди не передаються. Фактичні витрати на поліпшення приміщення залишатимуться у користуванні орендаря та у подальшому використовуватимуться за новим договором оренди.

Оскільки згідно з умовами договору оренди операції з передачі орендарем таких поліпшень орендодавцю не відбувається, то у такому випадку не виникає підстав для нарахування орендарем податкових зобов'язань з ПДВ.

ІПК ДФСУ від 30.01.2018 р. № 352/6/99-99-15-03-02-15/ІПК

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини