Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи обкладається ПДВ постачання нерезиденту агентських послуг з укладення ліцензійних договорів

9 лютого 2018, 10:30
427
0
Реклама

Резидент надає нерезиденту агентські послуги, а саме: приймає участь в укладенні торговельних договорів між нерезидентом та іншими суб'єктами господарювання (резидентами), предметом яких є використання такими суб'єктами об'єктів права інтелектуальної власності вказаного нерезидента. При цьому резидент не є стороною таких торговельних договорів.

Зазначений резидент звернувся до ДФС за роз'ясненням щодо порядку оподаткування ПДВ операцій з постачання агентських послуг в описаній ситуації.

Відповідь фахівців ДФС, викладена в ІПК від 29.01.2018 № 306/6/99-99-15-03-02-15/ІПК, звелась до такого: послуги (участь в укладенні торговельних договорів), що надаються резидентом нерезиденту, не є послугами з надання майнових прав інтелектуальної власності, створення за замовленням і використання об'єктів права інтелектуальної власності, у тому числі за ліцензійними договорами, та, відповідно, не можуть бути визначені як посередницькі у цьому напрямку, а тому місцем постачання таких послуг згідно з п. 186.4 ПКУ є місце реєстрації резидента.

Операції резидента з постачання на митній території України послуг (участь в укладенні торговельних договорів) нерезиденту підлягають оподаткуванню ПДВ у загальновстановленому порядку за ставкою 20 відсотків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини