Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи зобов’язаний міський перевізник вести зареєстровані книги обліку на кожну господарську одиницю

9 лютого 2018, 14:00
347
0
Реклама

Використання форм товарно-касових книг (№ 11-АП) при наданні послуг пасажирським автомобільним транспортом у разі проведення розрахунків без застосування РРО припинено у зв'язку з втратою чинності наказом Міністерства транспорту України від 31.05.2000 р. № 279.

Однак, досі нормативно не встановлено книг спеціальної форми та відповідного порядку їх заповнення для перевізників пасажирів та багажу в автотранспорті.

ДФС до запровадження нової форми документа для відображення обліку бланків квитків на проїзд автомобільним транспортом та готівки, отриманої від перевезень пасажирів і багажу, суб'єктам господарювання, які здійснюють перевезення пасажирів та багажу, вважає за можливе використовувати форму КОРО на господарську одиницю, здійснюючи в ній записи у зручний для суб'єкта господарювання спосіб, не порушуючи при цьому вимог чинного законодавства.

Відповідно до п. 3 гл. 1 р. II Порядку № 547 КОРО реєструється на кожний РРО або, якщо згідно із законодавством розрахунки можуть проводитись без застосування РРО, на окрему господарську одиницю.

ІПК ДФС від 31.01.2018 р. № 367/6/99-99-14-05-01-15/ІПК

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини