Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коригуючі коефіцієнти до лінійних норм витрат палива повинні бути належно задокументовані

15 березня 2018, 12:30
2722
0
Реклама

Розрахунки нормативних витрат палива за результатами виконаної транспортної роботи здійснюються відповідно до тимчасових, тимчасових індивідуальних та постійних базових лінійних норм витрат палива, встановлених для моделей транспортних засобів. При цьому базові лінійні норми витрат палива затверджені наказом Міністерства транспорту України від 10.02.1998 р. № 43 (далі - Наказ № 43), а тимчасові та тимчасові індивідуальні відповідно до положень зазначеного наказу розробляються провідним інститутом у сфері автомобільного транспорту - ДП "ДержавтотрансНДІпроект" та встановлюються на підставі централізовано зібраних даних із застосуванням механізмів попередньої апробації в різноманітних природно-кліматичних, дорожніх та інших умовах.

Крім того, до лінійних норм витрат палива застосовується низка коригуючих коефіцієнтів, вичерпний перелік яких також встановлений Наказом № 43. Сукупність застосованих коригуючих коефіцієнтів характеризує режим експлуатації автомобіля в певних умовах, при цьому сума витрат палива у режимах експлуатації автомобіля саме і визначає нормативні витрати палива за результатами виконаної транспортної роботи.

Коефіцієнти, що застосовуються окремо на частину маршруту, який характеризується певними умовами експлуатації, повинні бути належно задокументовані записами відповідальних осіб у дорожніх листах та/або інших звітних документах, згідно з порядком, затвердженим наказом (розпорядженням) керівництва підприємства.

Лист Міністерства інфраструктури України від 29.01.2018 р. № 900/25/10-18

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини