Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може водій нести повну матеріальну відповідальність

16 березня 2018, 09:00
969
0
Реклама

Водій не належить до категорії працівників, з якими згідно ст.135-1 КЗпП може бути укладений договір про повну матеріальну відповідальність. На це вказує ВСУ (Касаційний цивільний суд) в постанові від 29.01.2018 р. у справі № 743/1641/15-ц.

Письмові договори про повну матеріальну відповідальність може бути укладено з працівниками (що досягли вісімнадцятирічного віку), які займають посади або виконують роботи, безпосередньо зв'язані із зберіганням, обробкою, продажем (відпуском), перевезенням або застосуванням у процесі виробництва переданих їм цінностей.

Згідно з Переліком посад і робіт, які заміщуються або виконуються робітниками, з якими підприємством, установою, організацією можуть укладатися письмові договори про повну матеріальну відповідальність за незабезпечення збереження цінностей, які були передані їм для зберігання, обробки, продажу, перевезення або застосування в процесі виробництва, затвердженим постановою Державного комітету СРСР по праці та соціальних питанням та ВЦРПС від 28.12.1977 р. № 447/24 водій не належить до категорії працівників, з якими згідно з ст. 135-1 КЗпП може бути укладений такий договір.

Тож в такому разі на працівника за заподіяну ним шкоду може бути покладена лише обмежена матеріальна відповідальність (якщо згідно з чинним законодавством працівник з інших підстав не несе матеріальної відповідальності у повному розмірі шкоди).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини