Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Особливості видачі дозволів на спеціальне водокористування у 2018 році

19 березня 2018, 09:00
517
0
Реклама

Із 1 січня 2018 року обов'язок платника з Рентної плати покладено на суб'єктів господарювання, що належать до первинних водокористувачів, які використовують та/або передають вторинним водокористувачам воду, отриману шляхом забору води з водних об'єктів без надання преференцій бюджетним установам, що належать до первинних водокористувачів.

Також з цього року діють певні особливості при видачі дозволів на спецводокористування. Зокрема:

- дозволи видані до 03.06.2017 року (включно) діють до моменту закінчення строку їх дії. Такі дозволи анулює Держводагенством з підстав, передбачених законом;

- з 01 січня 2019 року інформація про видачу дозволів на спеціальне водокористування є обов'язковим елементом ЄДР.

Відповідні зміни до Порядку видачі дозволів на спецводокористування передбачені постановою Кабміну від 13.12.2017 р. № 1091.

Таким чином, відповідно до чинного законодавства, що регулює питання водних відносин реалізація функцій з видачі дозволів на спеціальне водокористування здійснюватиметься територіальними органами Держводагентства (дозволи на спеціальне водокористування видані раніше 03 червня 2017 року діють до моменту закінчення строку їх дії). 01 січня 2019 року документообіг здійснюватиметься в електронному вигляді, визначені терміни розгляду документів для дозвільних органів (та перелік документів, які подаються разом з заявою для одержання дозволів на спеціальне водокористування).

ГУ ДФС в Закарпатській області.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини