Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Єдине вікно" на митниці продовжують вдосконалювати

20 березня 2018, 09:00
391
0
Реклама

З 1 лютого 2018 року запроваджено обов'язкове використання підприємствами і державними органами інформаційної системи "єдиного вікна" під час електронного декларування товарів, які підлягають державним видам контролю.

На сьогодні ДФС доопрацьовано програмно-інформаційні комплекси, які задіяні в системі "Єдиного вікна", з метою успішного впровадження їх у життя.

Так, в системі "Єдине вікно" тепер можна створювати заяви на основі декларації, яка ще не подавалася до митного оформлення, однак відомості про товари та транспортні засоби вже відомі.

Крім того, документ, який вже подавався в інформаційну систему в сканованому вигляді, повторно надавати не потрібно - варто лише вказати код, номер, дату документа та номер справи, до якої прикріплявся цей документ, і він буде доступним в інформаційній системі для відповідних контролюючих органів.

Також запроваджено новий сервіс для декларантів - запит номеру справи в "єдиному вікні" для тих підприємств, які не отримали повідомлення про перетин кордону. Цей сервіс необхідно використовувати при ввезенні товарів морським або повітряним транспортом, а також при внутрішньому залізничному транзиті.

Запроваджено також функцію відправки працівником митниці до адміністратора контролюючого органу повідомлення про відсутність представника цього органу на проведенні огляду вантажу в узгоджений час. Це дозволить дисциплінувати представників органів виконавчої влади при здійсненні своїх функції.

Крім того, додано відправку контактних даних працівника митниці декларантам при узгодженні часу огляду (інспекції), що надасть можливість останнім заздалегідь уточнити всі деталі та нюанси при проведенні огляду.

За даними ГУ ДФС у Тернопільській області

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини