Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як виправити помилки в ПДВ-звітності і зменшити переплату в інтегрованій картці платника

23 березня 2018, 14:00
500
0
Реклама

Платник податку виявив помилки при складанні податкової звітності з ПДВ та під час виправлення склав три уточнюючих розрахунки, в яких також допущено помилки. За результатами проведених коригувань у платника податку в інтегрованій картці виникла переплата, якої не має бути.

Питання: яким чином виправити допущені помилки в податковій звітності і зменшити переплату в інтегрованій картці платника.

Податківці в ІПК від 12.03.2018 р. № 978/6/99-99-12-02-01-15/ІПК нагадали, що у разі виправлення помилок в уточнюючому розрахунку відображаються всі заповнені рядки декларації, що уточнюється. В графу 4 уточнюючого розрахунку переносяться показники декларації, що уточнюється; у графі 5 - відображаються всі показники декларації з урахуванням виправлених помилок; в графі 6 - відображається абсолютне значення помилки по всіх заповнених в уточнюючому розрахунку рядках з відповідним знаком (+/-), у разі якщо абсолютне значення дорівнює нулю, то відповідний рядок не заповнюється.

Також представники ДФС зазначили, що не заповнені рядки в декларації в уточнюючому розрахунку залишаються не заповненими.

Що стосується переплати з ПДВ в інтегрованій картці платника (далі - ІКП), то відповідно до Порядку від 07.04.2016 р. № 422, з метою обліку нарахованих і сплачених сум податків, зборів, митних та інших платежів до бюджетів, єдиного внеску органи ДФС відкривають ІКП за кожним платником та кожним видом платежу, які повинні сплачуватися такими платниками. ІКП містить інформацію про облікові операції та облікові показники, які характеризують стан розрахунків платника податків з бюджетами та цільовими фондами за відповідним видом платежу. Інформаційна система органів ДФС після відображення облікової операції забезпечує автоматичне проведення в ІКП розрахункових операцій.

Отже, в ІКП відображаються результати поданої платниками податків податкової звітності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини