Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Філії, які проводять отриману готівку через РРО, повинні вести касові книги

10 квітня 2018, 15:00
886
0
Реклама

Кожна/кожне установа/підприємство (юридична особа), що має касу, веде одну касову книгу для обліку операцій з готівкою в національній валюті (без урахування кас відокремлених підрозділів).

Відокремлені підрозділи установ/підприємств, які проводять операції з приймання готівки за продану продукцію (товари, роботи, послуги) з оформленням прибутковим касовим ордером, а також з видачі готівки на виплати, пов'язані з оплатою праці, виробничі (господарські) потреби, інші операції з оформленням їх видатковими касовими ордерами і відомостями, ведуть касову книгу.

Відокремлені підрозділи установ/підприємств, страхові агенти, брокери, розповсюджувачі лотерей, які здійснюють готівкові розрахунки із застосуванням РРО або РК та веденням КОРО, але не проводять операцій з приймання (видачі) готівки за касовими ордерами, а також фізичні особи - підприємці касової книги не ведуть.

З метою усунення невідповідностей між пунктами Положення № 148, ДФС надано відповідні пропозиції Національному банку України. До внесення змін, ДФС вважає, що з метою уникнення застосування штрафних (фінансових) санкцій за порушення порядку оприбуткування готівки суб'єкти господарювання на відокремленому підрозділі мають вести касову книги.

ІПК ДФС від 03.04.2018 р. № 1343/6/99-99-14-05-01-15/ІПК

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини