Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінсоцполітики про записи про військову службу до трудової книжки працівника

12 квітня 2018, 14:15
1657
0
Реклама

До трудових книжок за місцем роботи вносяться окремим рядком з посиланням на дату, номер та найменування відповідних документів, зокрема, записи про час служби у складі ЗСУ та інших військах, де на тих, які проходять службу, не поширюється законодавство про працю і державне соціальне страхування, із зазначенням дати призову (зарахування) і дати звільнення із служби (п. 2.19 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці, Мін'юсту, Мінсоцзахисту від 29.07.1993 р. № 58, далі - Інструкція № 58). Такі записи вносяться до трудової книжки до занесення відомостей про роботу на даному підприємстві.

На це звертає увагу Мінсоцполітики у листі від 04.04.2018 р. № 156/0/22-18 та додає: період проходження військової служби не може підтверджуватися відповідними записами, занесеними до трудових книжок працівників. Документом для підтвердження проходження військової служби є військовий квиток.

Такий висновок підтверджує той факт, що працівнику, якого мобілізували або ж призивали на строкову військову службу, після демобілізації запис про проходження військової служби до трудової книжки не вносять.

Раніше Держпраці роз'яснила: запис до трудової книжки працівника про проходження військової служби вноситься до трудової книжки працівників, які прийняті на роботу після закінчення служби в Збройних силах України, на основі військового квитка.

Водночас фахівці Держпраці повідомили: запис до трудової книжки працівника про проходження військової служби за призовом під час мобілізації або на особливий період, який працює та має запис у трудовій книжці про прийняття на роботу, може не проводитися.

Однак такі висловлювання Держпраці не узгоджуються із вимогами Інструкції № 58.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини