Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Якої тривалості щорічна відпустка в особи з інвалідністю внаслідок війни

20 квітня 2018, 16:00
1261
0
Реклама

Особам з інвалідністю I і II груп надається щорічна основна відпустка тривалістю 30 календарних днів, а особам з інвалідністю III групи - 26 календарних днів (ч. 7 ст. 6 Закону України "Про відпустки" від 15.11.1996 р. № 504/96-ВР, далі - Закон про відпустки).

Положення цієї статті щодо тривалості щорічної основної відпустки не поширюються на працівників, тривалість відпустки яким установлюється іншими актами законодавства, проте тривалість їхньої відпустки не може бути меншою за передбачену ч. 1, 7 і 8 ст. 6 Закону про відпустки.

Учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, статус яких визначений Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, мають право на отримання додаткової відпустки із збереженням заробітної плати тривалістю 14 календарних днів на рік (ст. 16 прим.2 Закону про відпустки).

Ця відпустка не належить до виду щорічних відпусток і надається незалежно від відпрацьованого в році часу один раз упродовж календарного року на підставі заяви працівника та посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни.

Тому, наявність у працівника права на додаткову відпустку, передбачену ст. 16 прим.2 Закону про відпустки, не є підставою для зменшення йому тривалості щорічної основної відпустки, яка має становити 30 календарних днів для осіб з інвалідністю І та ІІ груп, та 26 календарних днів - для осіб з інвалідністю ІІІ групи.

Про це інформує Управління Держпраці у Полтавській області.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини