Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що є доходом єдинника від здійснення туроператорської діяльності

26 квітня 2018, 14:30
1219
0
Реклама

Туроператор-єдинник планує продавати готові путівки (тури), що включають в себе сукупність різноманітних послуг: харчування, транспортування, розміщення, прибирання, оздоровчі процедури,тощо. Такі послуги надаватимуться іншими суб'єктами господарювання на підставі договорів комісії.

Туроператор звернувся до органів ДФС з питанням щодо порядку оподаткування отримуваної ним за викладених вище обставин винагороди.

У відповідь на запит фахівці ГУ ДФС у Львiвськiй областi в ІПК від 19.04.2018 № 1712/ІПК/10/13-01-12-04 відзначили, що при здійсненні туроператорської діяльності, зокрема у випадку реалізації готового туристичного продукту (у вигляді туристичних путівок), доходом єдинника є сума коштів, отримана від споживачів цього туристичного продукту відповідно до договорів на туристичне обслуговування.

Водночас контролери завважили, що згідно з п.п. 19, 20 Ліцензійних умов провадження туроператорської діяльності, затверджених постановою КМУ від 11.11.2015 № 991, туроператор під час організації туризму оформляє та видає туристу безпосередньо або через турагента договір на туристичне обслуговування або ваучер, якщо договір укладається шляхом видачі ваучера. У випадку укладення договору на туристичне обслуговування туроператором оформляється та видається туристу платіжний документ (корінець прибуткового ордера, квитанція, касовий чек тощо), що підтверджує внесення туристом до каси туроператора вартості туристичних послуг, обумовлених договором з туристом. Якщо турист сплачує вартість туристичних послуг за договором на туристичне обслуговування через банківську установу або з використанням електронних платіжних засобів, оформлення платіжного документа туроператором не здійснюється.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини