Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відповідальність у сфері пожежної безпеки можуть посилити

26 квітня 2018, 15:00
1121
0
Реклама

За інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій протягом останніх п'яти років в Україні сталося близько 353 тисячі пожеж, на яких загинуло понад 11 тисяч осіб, а прямі збитки від них склали майже 6 мільярдів гривень.

Водночас максимальний штраф, накладений на правопорушника, становить 170 гривень. В результаті керівникам підприємств простіше сплатити штраф, ніж виділяти кошти на забезпечення належного рівня пожежної безпеки.

З метою вирішення цього дисбалансу МВС та ДСНС підготували проект Закону України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки".

Цим актом пропонується підвищити розмір штрафів. Зокрема, за порушення встановлених вимог пожежної безпеки для громадян пропонується встановити штраф від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів (510 - 850 грн), а для посадових осіб та фізичних осіб-підприємців - від 50 до 100 НМДГ (850 - 1700 грн).

Відповідні зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу ухвалені 25 квітня, на засіданні Уряду та направлені до Верховної Ради.

Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини