Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДФС про ризикоорієнтований контроль несплати податків

3 квітня 2018, 17:00
942
0
Реклама

ДФС, на своєму офіційному сайті, звертає увагу на те, що у 100% запланованих до перевірок платників документально та проведеними донарахуваннями підтверджено ризики несплати податків, що свідчить про якість відбору ризикових платників. За галузевим принципом були визначені найбільші ризики у діяльності 4,6 тис. платників податків із сумарним обсягом доходів 890 млрд. грн.

При цьому, акцент у плановій роботі зроблено на великих платниках - їх перевірено 9%, середніх - лише 5 %, а малих тільки 0,2%.

Левову частку у загальній сумі недоплат, які були виявлені плановими перевірками, становить ПДВ, податок на прибуток, акцизний податок і рентна плата.

Найчастіше при плановому контролі виявлялося:

- завищення податкового кредиту за рахунок робіт та ТМЦ, отриманих від "сумнівних" суб'єктів господарювання;

- завищення витрат внаслідок порушень стандартів бухгалтерського обліку (нарахування курсових різниць на заборгованість в національній валюті, коригування резерву сумнівних боргів);

- заниження доходів внаслідок не врахування отриманих безповоротних фінансових допомог, протермінованої кредиторської заборгованості;

- реалізація товарів (робіт, послуг) нижче фактичної собівартості;

- порушення при обчисленні рентної плати за користування надрами.

У минулому році 63% з 16,6 тис. позапланових перевірок проводились з причин, які не залежать від ДФС: за зверненнями платників податків та за рішеннями суду. Протягом 2016 року частка таких перевірок складала 58,5% з 16,1 тис.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини