Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок блокування податкових накладних: проект змін від ДФС

4 квітня 2018, 11:30
892
0
Реклама

ДФСУ розробила проект Постанови КМУ «Про внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2018 року № 117» (далі - проект Постанови).

Наразі п. 3 і п. 4 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженому постановою КМУ від 21.02.2018 р. № 117, (далі - Порядок № 117) визначено, що моніторингу на відповідність блокувальним критеріям не підлягають:

• податкові накладні, які не видаються отримувачу (покупцю) та/або складені за операціями, звільненими від оподаткування ПДВ;

• податкові накладні, які реєструються в ЄРПН до досягнення платником ПДВ обсягу постачань до 500 тис. грн та керівник - посадова особа такого платника ПДВ є особою, яка займає аналогічну посаду не більше ніж у 3-х (включно) платників податку;

• ПН, які реєструються платниками ПДВ, розмір податкового навантаження яких не перевищує 3%.

Згідно цього проекту ВСІ податкові накладні/розрахунки коригування (крім податкових накладних, які не підлягають наданню отримувачу (покупцю) та/або складені за операціями, що є звільненими від оподаткування) підлягають моніторингу та перевіряються на відповідність критеріям ризиковості платника податку, критеріям ризиковості здійснення операцій та показникам позитивної податкової історії платника податку.

Текст проекту Постанови КМУ опублікувано на офіційному веб-сайті ДФС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини