Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрібно складати авансовий звіт у разі зняття готівки з "картки "ключ до рахунку""

4 квітня 2018, 12:15
1096
0
Реклама

Фізичні особи - довірені особи установ/підприємств - юридичних осіб, які відповідно до законодавства України одержали готівку з поточного рахунку із застосуванням корпоративного електронного платіжного засобу або особистого електронного платіжного засобу, використовують її за призначенням без оприбуткування в касі. Зазначені довірені особи подають до бухгалтерії установи/підприємства звіт про використання готівки разом із підтвердними документами в установлені строки і порядку, визначені для підзвітних осіб законодавством України, а також документи про одержання готівки з поточного рахунку (чек банкомата, копія видаткового ордера, довідки за встановленими формами, сліп, квитанція торговельного термінала) разом з невитраченим залишком готівки. Це передбачено п. 20 р. ІІ Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління НБУ від 29.12.2017 № 148 (далі - Положення № 148).

Про це нагадали фахівці ДФС в роз'ясненні, розміщеному в підкатегорії 109.15 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ, та водночас завважили: Положенням № 148 та іншими нормативно - правовими актами не визначено поняття "картки "ключ до рахунку"".

Отож, для отримання роз'яснення щодо права працівника підприємства (директора) здійснювати розрахунки за придбані товарно-матеріальні цінності для господарських потреб такого суб'єкта господарювання з використанням картки "ключ до рахунку" без оприбуткування в касі підприємства та необхідності подання в такому випадку Звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт, необхідно звертатись до Національного банку України як до розробника Положення № 148.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини