Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДФС про сплату податків у період провадження у справі про банкрутство

5 квітня 2018, 17:00
836
0
Реклама

ГУ ДФС у м. Києві, на своєму офіційному сайті, звертає увагу на те, що у відповідності до законодавства при порушенні провадження у справі про банкрутство вводиться мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Дія мораторію, у свою чергу, не поширюється на вимоги поточних кредиторів. У зв'язку з чим існує необхідність та обов'язковість сплати задекларованих поточних зобов'язань у повному обсязі, згідно вимог наказу МФУ "Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів" від 24.07.2015 р. № 666.

Приклад заповнення поля "Призначення платежу" в платіжному дорученні:

"*; 117; код ЄДРПОУ; код платежу; Надходження до бюджету коштів платника податків, щодо якого порушено провадження у справі про банкрутство;".

У випадку ігнорування цієї вимоги, ГУ ДФС у м. Києві вимушене звертатися до суду з позовом про стягнення коштів з розрахункових рахунків відповідно до ч.5 ст. 19 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини