Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

5 платників податків отримали розстрочення на сплату ПДВ

6 квітня 2018, 11:45
1298
0
Реклама

ДФС прийнято 5 рішень про надання платникам розстрочення ПДВ під час імпорту обладнання для власного виробництва на території України на загальну суму 383,3 тис. євро та 623,8 тис. дол. США.

Розстрочення отримали підприємства легкої промисловості, будівельної галузі, харчової промисловості та ліній для виробництва шприців.

Митниці відмовляють у розстроченні ПДВ через:

- наявність податкового боргу у підприємств;

- неподання необхідних документів;

- відсутність інформації про те, що саме є предметом контракту, отже відсутні відомості, необхідні для перевірки правильності класифікації товарів, що унеможливлює визначити чи підпадає обладнання під перелік, за яким надається розстрочення;

- відсутність даних про суму контракту, що унеможливлює здійснити перевірку зазначеної вартості товару;

- помилок щодо розрахунків сум ПДВ, вказаних у заяві (сума розстрочення податку на додану вартість не відповідає вартості обладнання згідно наданого контракту).

ДФС нагадала, що з 21 лютого 2018 року діє Порядок надання розстрочень та застосування забезпечення виконання зобов'язань під час ввезення на митну територію України обладнання для власного виробництва. Наприкінці 2017 року Верховна рада ухвалила зміни до Податкового кодексу, відповідно до яких відтермінування по сплаті ПДВ надається у строк не більше 24 календарних місяців без нарахування процентів, пені та штрафів.

Розстрочення не надається, якщо обладнання має походження з країни, визнаної Україною державою-окупантом та/або державою-агресором по відношенню до України, ввозиться з території такої країни та/або з тимчасово окупованої території України.

За даними ДФС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини