Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи нараховувати самоштраф у разі уточнення від'ємного значення рядка 19 "прибуткової" декларації

6 квітня 2018, 15:00
1485
0
Реклама

Показник рядка 19 "Податок на прибуток, нарахований за результатами останнього (звітного) податкового періоду" Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом Мінфіну від 20.10.2015 № 897 (далі - Декларація), може мати як позитивне так і від'ємне значення.

Зменшення від'ємного значення рядка 19 Декларації, яка уточнюється, призводить до відображення у рядку 26 уточнюючої Декларації податкового зобов'язання звітного (податкового) періоду, що уточнюється, зі знаком "+", тобто податкове зобов'язання звітного (податкового) періоду, що уточнюється, збільшується.

Збільшення від'ємного значення рядка 19 Декларації, яка уточнюється, призводить до відображення у рядку 26 уточнюючої Декларації податкового зобов'язання звітного (податкового) періоду, що уточнюється зі знаком "-", тобто податкове зобов'язання звітного (податкового) періоду, що уточнюється, зменшується.

Отже, враховуючи алгоритм розрахунку рядка 26 Декларації, зменшення суми від'ємного значення у рядку 19 Декларації, яка уточнюється, свідчить про заниження платником податку податкового зобов'язання з податку на прибуток за результатами такого звітного періоду, а збільшення суми від'ємного значення у рядку 19 Декларації, яка уточнюється, свідчить про завищення платником податку податкового зобов'язання з податку на прибуток за результатами такого звітного періоду.

Таким чином:

· при зменшенні від'ємного значення показника у рядку 19 Декларації, яка уточнюється, платник податку повинен нарахувати штрафні санкції згідно з п. 50.1 ПКУ та пеню з урахуванням пп. 129.1.3 ПКУ;

· при збільшенні від'ємного значення показника у рядку 19 Декларації, яка уточнюється, нарахування штрафних санкцій ПКУ не передбачено.

Підкатегорія 102.23 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини