Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Платник ПДВ реорганізується: що буде з від'ємним значенням та залишком "SНакл"

21 травня 2018, 14:00
954
0
Реклама

Відповідно до п. 198.7 ПКУ сума від'ємного значення, що підлягає включенню до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду платника ПДВ, що реорганізується шляхом приєднання, злиття, перетворення, підлягає перенесенню до складу податкового кредиту правонаступника у наступному періоді після підписання передавального акта відповідно до законодавства.

Таке перенесення здійснюється за умови підтвердження суми від'ємного значення, що підлягає включенню до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду платника, який реорганізується, документальною перевіркою контролюючого органу.

Таким чином, перенесення суми від'ємного значення, що підлягає включенню до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду платника, який реорганізується, до складу податкового кредиту правонаступника здійснюється у періоді, що настає після підписання передавального акта відповідно до законодавства, в якому підтверджено таке від'ємне значення документальною перевіркою.

Крім того, п. 200 прим.1.3 ПКУ доповнено абзацом, відповідно до якого SНакл платника, реорганізованого шляхом приєднання, злиття, перетворення, сформована на момент державної реєстрації припинення юридичної особи, використовується під час обрахунку суми SНакл правонаступника такого платника податку.

Зазначені норми діють в Податковому кодексі з 01.01.2017.

При цьому, заява платника податку, що є правонаступником платника податку, якого реорганізовано, подається ним у складі додатку 4 до декларації з ПДВ, форма якої затверджена наказом Мінфіну України від 28.01.2016 р. № 21, лише після узгодження реєстраційної суми за результатами документальної перевірки контролюючим органом.

ІПК ДФСУ від 14.05.2018 р. № 2120/6/99-99-15-03-02-15/ІПК

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини