Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП зобов'заний проводити коригування середнього заробітку працівників

22 травня 2018, 14:30
902
0
Реклама

Положення Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.1995 р. № 100, поширюються на підприємства, установи та організації та фізичних осіб-підприємців, що укладають з працівниками трудові відносини.

На це вказує Мінсоцполітики у листі від 10.05.2018 р. № 766/0/101-18.

Тож і фізособи-підприємці мають проводити корування середнього заробітку у разі підвищення посадових окладів найманих працівників.

Якщо фізична особа-підприємець не має можливості провести коригування середньої зарплати на коефіцієнт підвищення посадових окладів (тарифних ставок), то приймається рішення про зменшення коефіцієнта коригування, виходячи з фінансової спроможності.

Рішення про зменшення коефіцієнта коригування в зв'язку з фінансовими можливостями, оформлюється наказом, який обов'язково повинен бути погоджений з профспілковим комітетом або іншим уповноваженим представляти інтереси працівників органом.

Коефіцієнт, на який необхідно провести коригування виплат обчислюється шляхом ділення окладу (тарифної ставки), встановленої після підвищення, на оклад (тарифну ставку), який працівник мав до підвищення.

Однак Мінсоцполітики визнає, що Порядком № 100 чітко не передбачено скільки знаків після коми необхідно застосовувати при розрахунку коефіцієнту коригування.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини