Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 жовтня за лікарняними (декретними) звертаємося за новою формою довідки-розрахунку

20 липня 2018, 11:05
746
0
Реклама

На жовтень 2018 року Фонд соцстраху підготував "подарунок" роботодавцям. Він хоч і не є несподіванкою, але додаткової роботи додає.

19 липня відбулося позачергове засідання правління Фонду соцстрахування України.

На цьому засіданні затверджено:

1. Порядок фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду.

Зокрема, документ з 01 жовтня 2018 року вводить у дію нову форму заяви-розрахунку і впроваджує систему оперативного інформування роботодавцями про здійснення виплат застрахованим особам шляхом надання Фонду повідомлення. Цей крок дозволить мінімізувати ризик затримок при виплаті допомоги по тимчасовій втраті працездатності та, в подальшому, зменшити навантаження на роботодавців за рахунок спрощення звітності.

2. В новій редакції Положення про комісію (уповноваженого) із страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності.

3. Порядки списання Фондом безнадійної дебіторської заборгованості зі сплати страхових коштів та списання кредиторської заборгованості Фонду, строк позовної давності якої минув.

Чи може працюючий студент отримувати лікарняні та декретні? Відповідь на це запитання читайте в газеті "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини