Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронні лікарняні листи доручено впровадити до 1 січня 2019 року

20 липня 2018, 12:20
1483
0
Реклама

Мінсоцполітики опублікувало проект постанови про утворення Електронного реєстру листків непрацездатності (ЕРЛН). Такий реєстр буде створено в строк до 1 січня 2019 року, як підсистему Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування.

ЕРЛН являтиме собою систему накопичення, зберігання та використання інформації про видані, продовжені та обліковані лікарняні листки.

Що ж дасть запровадження ЕРЛН?

Для працівників: заміна паперової форми лікарняного листка на електронну форму спростить процес оформлення тимчасової непрацездатності та пришвидшить нарахування допомоги у зв'язку із цим страховим випадком.

Для роботодавців: унеможливлення фальсифікації листків непрацездатності та недопущення порушень підчас їх видачі, дасть змогу зберегти кошти роботодавця, неправомірно виплачених за період тимчасової непрацездатності працівників до п'яти днів включно.

Обговорення проекту триває з 12 липня по 12 серпня 2018 року

Про те, як зараз оформлюється листок непрацездатності, які відомості бухгалтер має перевірити в ньому, а які заповнити власноруч читайте в матеріалі.

Для отримання доступу до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини