Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При нарахуванні пені застосовуємо облікову ставку - 17,5% річних

20 липня 2018, 15:00
482
0
Реклама

ГУ ДФС у Вінницькій області, на своєму офіційному сайті, повідомляє, що при нарахуванні пені варто врахувати, що з 13 липня 2018 року правління НБУ прийняло рішення підвищити облікову ставку до 17,5% річних. Попередній розмір облікової ставки на рівні 17% було встановлено з 02.03.2018.

Нагадаємо, що при нарахуванні суми грошового зобов'язання, визначеного контролюючим органом за результатами податкової перевірки, - починаючи з першого робочого дня, наступного за останнім днем граничного строку сплати платником податків податкового зобов'язання, визначеного ПКУ (у тому числі за період адміністративного та/або судового оскарження) нараховується пеня за кожний календарний день прострочення сплати грошового зобов'язання, включаючи день погашення, з розрахунку 120% річних облікової ставки НБУ, діючої на кожний такий день.

При самостійному нарахуванні суми грошового зобов'язання платником податків - нарахування пені розпочинається після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов'язання, визначеного п.п.129.1.3 ПКУ (включаючи суму штрафних санкцій за їх наявності та без урахування суми пені), нараховується пеня за кожний календарний день прострочення у його сплаті, включаючи день погашення, із розрахунку 100% річних облікової ставки НБУ, діючої на кожний такий день.

З розрахунком "податкової" пені доводиться стикатися багатьом платникам. З деяких причин не порушити податкове законодавство достатньо складно, а в разі самоуточнення чи донарахування платежів контролюючими органами нараховується пеня. Її розрахунок має особливості, які й розглянуті у статті "Пеня за порушення податкового законодавства: процедура розрахунку" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини